Y15zr v3. AKU KENA TAHAN!!!

FENDERLESS / UNDERTAIL YAMAHA 135LC V2/ V3 / V4 ~ PALEX MOTOR PARTS ONLINE STORE

Y15zr v3

Lain la kalau kau main highway merempit sekilo dua. The single piece taillight also cuts a pretty figure from the rear. The brakes have enough bite for the intended purpose. In addition to it, the bump in power and torque outputs over its predecessor too is very praiseworthy. Akhirnya saya buat Solat Istikarah, minta petunjuk kat Allah untuk buat pilihan. The under-seat tank carries 4.

Next

HLD BODY SET YAMAHA LC135 V2 /V3 ~ PALEX MOTOR PARTS ONLINE STORE

Y15zr v3

AmekYangBaik BuangYangBuruk KauPanasKauPunyaHal masih belum dapat buat keputusan sama ada y15 atau rs150, tp kata hati rs150, sbb saya pilih dari ketahanan enjin, nak pakai buat pergi balik kerja je, sekali sekala turun ride dgn sahabat, sy tgk built quality baik lg rs150, sbb sy tgk finishing kemas lg dari y15, tp baru baru ini ada terbaca pasal masalah dgn throttle body map sensor rs150 ni dan yg bestnya boon siew xde part tu klu claim warranty. Selang seminggu dua, masih takde petunjuk untuk buat pilihan. Laju ni bukan priority utk motor yg digunakan utk ke tempat kerja. Cc besar, tp stended, xblh pegi. Ingin pendapat bikers semua utk kedua dua mope ni dari aspek berikut yakni mana yg lebih baik. The high output and low weight equate to a great on-road performance.

Next

Resepi Yamaha 135LC to beat Y15ZR

Y15zr v3

So, aku bawa pelan ke laju ke, ke tempat kerja, memang hari-hari isi minyak. Yamaha has also included improvements like better air flow through bigger valves, airbox, injectors and throttle bodies. Skrg ad wave 125 v1 dan rs150. The side view is surprisingly bereft of aggressive slashes and vents and yet is unmistakably Yamaha. The rear set foot pegs and low handlebars make for a crouched seating position that is meant for racing and little else. I personally find the design of this bike very sporty and upmarket. Natijahnye, moto sekarang, kilang buat, ikot spek yg jpj luluskan.

Next

2019 Yamaha Y15ZR V2 Officially Unveiled in Malaysia

Y15zr v3

Smpai 155 ke tk smpai bergantung pada pomen setting carb, degree camshaft dll. Smakin laju anda tunggang, maka smakin tgi risiko utk blaku kcelakaan. Bkn ikot maksimum power output. Especially in India and Indonesia. Sye nak target utk dpt 125kmj pun dah cukup la.

Next

LAUNCHING ECU TUNEBOSS R15 V3

Y15zr v3

The overall design of this bike looks very sharp and muscular and hence appeals more easily to the younger generation. Barang yang baik kite ofer kat mmber2 baru kilang akan bersaing nk buat yang terbaik. It also enhances your bike with astonishing colours. The headlight is based on the same design as a regular scooter, allowing a white beam of light that is powerful enough to bring confidence while night riding. Keputusannye selepas aku wassup mic doohan.

Next

Buy UMA Racing Products in Malaysia January 2020

Y15zr v3

Engine y15zr dgn lc lain sikit. Tapi Legend is still Yamaha Debat psai y15zr n rs150r erkk…. Semua orang tahu masalah enjin ni bunyi conrod agak kasar. Taking a page from the handbook of more serious motorcycles, it comes with a gear position indicator and a shift indicator light for optimum gear shifting. The tail section is a hollow piece that is see through from one end to the other. Beza performance sohc dgn dohc ni bro bila high rpm enjin dohc mampu bertahan lebih lg,tak mcm sohc enjin akan stress bila kt high rpm bila mana single cam berkerja utk lebih utk mngerakkan 4 btg valve.

Next

2019 Yamaha Y15ZR and NVX155 Doxou launched at Yamaha Gen Blu Carnival

Y15zr v3

Sorry to say, aq hampa dengan prestasi moto baru sekarang. Klu tukar smua ni bole ke dpt kelajuan spt yg d inginkn? Verdict Yamaha has been introducing some very interesting bike recently and this might just be the most exciting of them all. Lebih elok kalau tabung panjang untuk long sbb tknk sebu time rpm tinggi. Beringat ler…mod extreme laju2 pun barai juga enjin. Assalammualaikum, saya bukan nak merendahkan usaha saudara tetapi untuk beli Yamaha mmg biasanya susah nak dpt.

Next